Dienstverlening

Wonen en zorg

Tijdens het verblijf garandeert een multidisciplinair team een permanente verzorging en begeleiding.

Het team wordt aangestuurd door de hoofdverpleegkundige en bestaat uit zorg- en verpleegkundigen, een zelfstandig kinesitherapeut, een begeleider wonen en leven, logistieke en onderhoudsmedewerkers. Onze troeven zijn: respectvolle houding van de teamleden, persoons– en belevingsgerichte zorgverlening voor de bewoners.

Er wordt nauw samengewerkt met de huisarts van uw keuze.

De klemtoon in onze visie ligt op een bewonersgerichte zorg. We gaan in op de individuele zorgvraag van de bewoners en houden rekening met hun mogelijkheden en prioriteiten. Het creëren van een huiselijke sfeer willen wij centraal stellen.

Om een optimale verzorging maximaal en comfortabel te ondersteunen maken wij gebruik van moderne hulpmiddelen: elektrische hoog-laagbedden, plafond- en tilliften, antidecubitusmatrassen en aangepaste lig- en zitkussens.

Wekelijks wordt minimum 1 bad- of douchemoment aangeboden.

Een team professionele medewerkers en vrijwilligers staan voor de bewoners klaar onder leiding van de begeleider wonen en leven, en bieden aangepaste activiteiten aan volgens interesse. We vertoeven graag in de natuur en we gaan vaak wandelen. Daarnaast beschikken we over verschillende ruimtes voor crea, spel, beweging en gezellig samenzijn.

Kinesitherapie

Op doktersvoorschrift worden individuele massages en oefeningen gegeven, alsook gangrevalidatie, fietsen en dergelijke om de zelfstandigheid van de bewoners zo lang mogelijk te behouden.

Voor bewoners met een zorgprofiel B-C-CD-D zijn deze inbegrepen in de dagprijs.

Voor bewoners met een zorgprofiel O-A worden deze doorgerekend op basis van de RIZIV-npmenclatuur.

Ergotherapie

Samen met de begeleider wonen en leven biedt de ergotherapeut activiteiten aan volgens interesse, vooral op vlak van reminiscentie, cognitie en motoriek. Verder behartigt de ergotherapeut hulpmiddelen, rolwagens en loophulpmiddelen. Er wordt gekeken waar en hoe aanpassingen of extra oefeningen kunnen gebeuren op vlak van maaltijden, wassen en kleden, verplaatsten, vrije tijd om de zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden.
Testing (naar geheugenproblemen) behoort ook tot de taak van de ergotherapeut.

Logopedie

Op doktersvoorschrift kunnen individuele logopedische verstrekkingen voorgeschreven worden.

De onkosten hiervoor zijn inbegrepen in de dagprijs.

Kapsalon en pedicure

We zijn uitgerust met een professioneel kapsalon. Onze huiskapster komt maandelijks uw haar kappen of uw persoonlijke kapster kan gebruik maken van de faciliteiten.

Maandelijks kan u gebruik maken van de diensten van onze medisch pedicure.

Cafetaria

Een cafetaria met terras waar u drank kan nuttigen aan democratische prijzen en waar bewoners en hun naasten een bijeenzijn kunnen organiseren.

Pastorale zorg

Dagelijks vindt een eucharistieviering plaats. Bewoners en bezoekers kunnen de hele dag terecht voor bezinning in onze stemmige kapel. Doorheen het liturgische jaar worden steeds speciale vieringen gehouden. De pastoraal verantwoordelijke biedt ook pastorale activiteiten aan, zoals een bezinning, spel, gespreksgroep,... De pastoraal verantwoordelijke wil ook een luisterend oor bieden en de bewoner extra bijstaan naar het levenseinde toe.

Kine
Kapsalon
Verzorging
Kapel